Élet-Stílus

Szellemhajót sodort partra a víz Írországban

Az ír hatóságok egyelőre nem tudják, mi tévők legyenek azzal a működésképtelen, elhagyatott teherhajóval, amit a Dennis vihar sodort partra, egy kis halászfalu közelében.

Egy elhagyatott szellemhajót sodort partra a Dennis vihar az írországi Cork megyében fekvő, Ballycotton halászfalu közelében – írja az Irish Post. Az Alta nevű, 77 méter hosszú, 2200 tonnás teherhajót 16 hónappal ezelőtt hagyta el a legénysége, miután a motorjai felmondták a szolgálatot a Bermuda szigetcsoport közelében.

Az 1976-ban épült Alta tízfős legénységét, 2018. szeptemberében az amerikai parti őrség mentette ki a hajóról, miután kiderült, hogy a motorokat nem tudják megjavítani. A hajó Guyana felé sodródott, majd ismeretlenek szállták meg. Az Altát legközelebb 2019 augusztusában látta a brit haditengerészet HMS Protector nevű hajója az Atlanti-óceán közepén. A teherhajó ekkor már ismét elhagyatott volt.


Az ír hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mihez kezdjenek a hajóval, amit a Dennis vihar sodort a Ballycotton közelébe. Jó hír, hogy úgy tűnik az Altából egyelőre nem szivárog semmiféle szennyeződés. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy ne menjenek közel a szellemhajóhoz, mert veszélyes lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik