Élet-Stílus

A keresztények ezen túl is nyugodtan ihatnak Jägermeistert

Jó hír a gyomorkeserűk keresztény rajongóinak: továbbra is nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják a német Mast-Jägermeister likőrjét, a svájci szövetségi közigazgatási bíróság ugyanis megállapította, hogy az ital címkéje nem sérti az érzékenységüket.

A német gyomorkeserű címkéje, pontosabban az azon látható szarvas agancsai között fénylő kereszt azért került egy per középpontjába, mert a svájci szabadalmi hivatal meg akarta vonni a Mast-Jägermeister védjegyének védelmét. A hivatal úgy vélte, hogy az ábra sértheti egyes keresztény emberek érzéseit – írja a Reuters.

A bíróság azonban nem látta úgy, hogy sérülnének a keresztények érzései, különösen, hogy még soha, egyetlen keresztény csoport sem élt még panasszal Jäger keresztes logója miatt.

A német cég 1935 óta használja keserűlikőrje palackjain a VII. században élt, a vadászok védőszentjének tekintett Hubertusz legendájára utaló ábrát. A történet szerint, Hubertusz akkor állt szerzetesnek, amikor egy vadászat alkalmával megjelent neki egy szarvas, az agancsai között fénylő feszülettel.

(Kiemelt fotó: Budrul Chukrut / Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik