Élet-Stílus

Félmeztelen lenne Pocahontas, ha történelmileg hűen ábrázolnák

A Disney népszerű rajzfilmjei, a Hófehérkétől a Pocahontasig, mind valós alapokon nyugvó, régi legendákban gyökereznek. Karaktereik azonban nagyon átalakulnak, mire a mozivászonra, vagy képernyőkre kerülnek.

Hogyan nézne ki Hófehérke, Jázmin, Pocahontas, Csipkerózsika, Belle, vagy Tiana, ha történelmileg hűen ábrázolnák őket? Ezzel a gondolattal játszott el, majd készített látványos videót a BuzzFeed.

A videóból kiderül, hogy Hófehérke, akinek alakját egy az 1500-as évek második felében, német-földön élt hercegnőről mintázták, valószínűleg nagy, sötét, szigorú és puritán ruhát viselne. Az Aladdinból ismert Jázmin, aki az időszámításunk szerinti 300-as évek, vagyis az iszlám hódítás előtti korszak Arab-félszigetén él, pedig bő, az alakját teljesen elrejtő ruhában jelenne meg.

Pocahonatas, az indiánlány került a legmesszebb eredeti alakjától. Az 1600-as évek elején, a mai Virginia állam területén élő Póhatan törzsek női a testüket tetoválásokkal borították, és szinte soha sem takarták el a melleiket.

A videóban feltűnik még Tiana, a Grimm testvérek Békakirály című meséjét feldolgozó, A hercegnő és a béka című rajzfilm főhősnője, A szépség és a szörnyeteg Belle-je, valamit Csipkerózsika (a Disney eredeti verziójában Auróra) is. Vajon a valóságban is boldogan éltek, amíg meg nem haltak?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik