Élet-Stílus

Karácsony előtt könyveket akart házhoz szállítani: két hónapot ült börtönben

Kénytelen volt határt sérteni.

Az 56 éves Christopher Sagajllót december 13-án tartóztatták le egy Zug Island-i acélipari vállalat telepén, azután, hogy búvárruhában átúszta a Detroit folyót. Ezzel az a probléma, hogy a Detroit folyó határolja az Egyesült Államokat és Kanadát.

A bíró, Linda Parker most döntött úgy, hogy a brit származású, de Kanadában élő férfi visszatérhet otthonába. Két hónapot töltött így összesen az Egyesült Államok börtönében – írta az AP.

A férfi nem szólalt fel a bíróságon, korábban azonban írt egy levelet, amelyben megindokolta, miért vágott neki a rizikós útnak.

Pár nappal korábban megpróbálta legálisan is átlépni a határt a Niagara-vízesésnél, de a határőrök visszafordították, 2010-ben az amerikai hatóságok az Egyesült Királyságba deportálták, mert hét évvel tovább tartott egy USA-beli látogatása a megengedettnél, amennyi időre a vízuma szólt.

Sagajllo mélyen vallásos, és selyemzsákokba csomagolt könyveket készít.

Négy megrendelőm az Egyesült Államokban él, és hittem abban, hogy karácsony előtt ki kell szállítanom nekik… Hittem abban, hogy át kell úsznom. Azt éreztem, hogy ha nem csinálom azt, amit, amiben hittem, hogy ez a kötelességem, akkor valami szörnyűséges történik velem a jövőben

– írta a férfi levelében.

Kiemelt kép: Getty/Ali Majdfar

Ajánlott videó

Olvasói sztorik