Élet-Stílus

Illegálisan lép fel Kanadában Twiggy, a vízisíző mókus

Twiggy, a híres, floridai vízisíző mókus a kabalafigurája és állandó fellépője egy Vancouverben zajló hajókiállításnak és vásárnak. Csakhogy a helyi törvények tiltják bizonyos állatok szórakoztatóipari felhasználását.

Twiggy, a vízisíző mókus 1979-ben lépett fel először Floridában. Az azóta óriási népszerűségnek örvendő állatka (rengeteg Twiggy volt már az elmúlt évtizedekben) most Kanadában is debütálna, ám a fellépése törvénybe ütközik – írja a Calgary Sun című kanadai hírlap.

Egy 1978 április 11-én hatályba lépett jogszabály, tiltja az üzleti vállalkozásoknak, hogy rágcsálókat, és bizonyos egzotikus állatokat szerepeltessenek. Néhány házasított állatfaj, például hörcsögök, tengeri malacok, az egerek, patkányok tekintetében a törvény kivételt tesz, a mókusok esetében azonban nem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TWIGGY: Water Skiing Squirrel (@twiggysinc) által megosztott bejegyzés, Febr 9., 2020, időpont: 10:10 (PST időzóna szerint)

A jogszabály szerint Twiggy minden egyes fellépését 500 és 10 ezer kanadai dollár (kb. 117 ezer és 2,3 millió forint) közötti összegre kellene büntetnie a hatóságnak, a mókus pedig péntekig naponta kétszer, a hétvégén pedig még hétszer ad majd műsort a hajókiállításon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TWIGGY: Water Skiing Squirrel (@twiggysinc) által megosztott bejegyzés, Jan 11., 2020, időpont: 12:05 (PST időzóna szerint)

Laura Ballance, a szervező szóvivője azonban azt mondta, a cége nem aggódik, hiszen minden szükséges engedélyt beszereztek Twiggy szerepeltetéséhez. A jelenleg Twiggyként szereplő mókust nem befogták, hanem megmentették, a műsorának pedig nem pusztán szórakoztató, de oktatási funkciója is van, mert vízi biztonságra neveli a gyerekeket – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik