Élet-Stílus

Csokornyakkendőket készít menhelyi kutyáknak egy tini, hogy hamarabb találjanak új gazdikra

Darius Brown úgy gondolja, azért született, hogy állatokon segítsen. A New Jerseyben élő, 13 éves fiú azóta érzi magában ezt a kötelességtudatot, amióta kisgyermekként meglátott egy az állatok kizsákmányolásáról szóló reklámot.

A newarki Darius Brown csak három éves volt, amikor meglátta az ASPGA állatvédő szervezet egyik reklámját. Az érzékeny kisfiú alig tudta abbahagyni a sírást a megkínzott, kizsákmányolt állatok láttán. Egy évtizeddel később, Brown közös platformra hozta az állatok iránti szeretetét a másik szenvedélyével, az elegancia iránti rajongással – írja az NJ.com című hírportál.

A hetedikes kisfiú 2017 óta gyárt csokornyakkendőket olyan kutyáknak, akik menhelyeken várnak örökbefogadásra. Darius akkor vágott bele a vállalkozásba, amikor látta, mennyi elárvult kutya és macska érkezik a környékre Texasból és Puerto Ricóból a Harvey és az Irma hurrikán pusztítása után, aztán pedig megtudta, hogy ha a menhelyeken élő állatok egy adott ideig nem találnak új gazdára, elaltatják őket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sir Darius Brown (@sirdariusbrown) által megosztott bejegyzés, Jan 14., 2020, időpont: 5:03 (PST időzóna szerint)

Joy, a kisfiú anyja először aggódott egy kicsit, amikor Darius elmondta neki az ötletét. A fiáról kétéves korában állapították meg az orvosok, hogy a finommotors készségei, az értelme és a beszédkészsége fejletlenebb a társaiénál. Joy úgy gondolta, Dariusnak inkább ezek fejlesztésére kellene koncentrálnia. A kisfiú azonban ragaszkodott a csokornyakkendő projekthez, ezért a nővére Dazhai segítségével belevágott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sir Darius Brown (@sirdariusbrown) által megosztott bejegyzés, Jan 14., 2020, időpont: 12:15 (PST időzóna szerint)

Azóta nagyjából kétszáz csokornyakkendős kutya talált új otthonra, Dariust pedig híressé tette elkötelezett önzetlensége. Munkássága, még a volt elnök, Barrack Obama figyelmét sem kerülte el, aki 2018-ban elismerő levelet küldött neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik