Élet-Stílus

Fellőtték a világ valaha volt legnagyobb tűzijátékát

Mintha egy második nap kelt volna fel.

A világ valaha készült legnagyobb, több mint egytonnás tűzijáték rakétáját lőtték fel helyi idő szerint szombat este az amerikai Colorado államban található Steamboat Springs városában – jelentette a helyi sajtó. A majdnem 160 centiméter átmérőjű tűzijáték bombát egy 8 méter hosszút acélcsőből lőtték fel a város mellett lévő egyik hegyről, és 670 méter magasan volt, amikor felrobbant, vörös fénybe borítva a téli karnevált ünneplő várost és környékét.

A tűzijáték fellövését a helyszínen nézte meg a Guinness-rekordok képviselője, aki tanúsította, hogy a coloradói tűzijáték világrekordot döntött. A bomba 1270 kilogrammot nyomott, megelőzve az eddigi rekordert, egy 1087 kilogrammost tűzijátékot, amit 2018-ban lőttek fel az Egyesült Arab Emírségekben.

A tűzijáték bombát készítő Steamboat Fireworks csapata hét éven át dolgozott a rekordbombán, és egyre nagyobb és nagyobb tűzijátékokat készítve jutottak el a világrekord szintre – mondta el csapat vezetője, Tim Borden a CNN amerikai hírtelevíziónak. A csapat már tavaly is megpróbálkozott a rekorddöntéssel, de akkor nem jártak sikerrel, miután a tűzijáték túl hamar, még a csőben felrobbant.

Kiemelt kép: Facebook/Steamboat Pilot & Today

Ajánlott videó

Olvasói sztorik