Élet-Stílus

Orangután sietett a férfi segítségére, csodás kép lett a végeredmény

Az állat értékelte a természetvédő erőfeszítéseit.

Anil Prabhakar egy közepesen ismert hobbifotós, akinek az Instagram-oldala tele van szebbnél szebb természetfotókkal, a Bored Panda viszont kiszúrta, hogy nemrég olyan képet sikerült készítenie, ami messze túlszárnyalja az összes eddigi munkáját.

Prabhakar a barátaival vett részt egy szafarin Borneón, mikor egy természetvédő és egy orangután furcsa párosára lett figyelmes. A férfi derékig állt a vízben, épp azon volt, hogy megisztítsa a folyót a kígyóktól, az orangutánok gyűlölt ellenségétől. Lehet, hogy a közelben lévő példány is felismerte a férfi jó szándékát, mert az egyik pillanatban odasétált hozzá és a kezét nyújtotta neki – vélhetően segíteni akart neki kikecmeregni a vízből. Ezt a pillanatot sikerült megörökítenie Prabhakarnak.

A fotós később elmondta, hogy a férfi nem fogadta el a segítő kezet, nyugodtan arréb sétált a vízben. Prabhakar kérdésére a férfi azt mondta, azért döntött úgy, hogy inkább „hálátlan” lesz, mert bármennyire is az a munkája, hogy megvédje az orangutánokat, a biztonság kedvéért nem akart felelőtlenül hozzáérni egy vadon élő állathoz.

 

Kiemelt kép: Anil Prabhakar (Instagram)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik