Élet-Stílus koronavírus

„A whisky gyógyított ki a koronavírusból” – állítja egy Vuhanban élő brit

A 25 éves férfi mézes whiskyvel kezelte magát, és szerinte „a hagyományos gyógymód működött”.

Az első brit, aki elkapta a koronavírust, azt állítja, hogy egy régi jól bevált módszerrel győzte le a világszerte már több mint 560 halálos áldozatot követelő kórt: felmelegített és mézzel elkevert whiskyt iszogatott. A járvány kiindulási pontjában, a kínai Vuhan városában élő Connor Reed az orvosok által felírt antibiotikumok helyett használta a hagyományos gyógymódot, ami elmondása szerint csodásan működött.

A walesi születésű férfi három éve él Kínában, és tavaly nyáron költözött Vuhanba, ahol angol nyelvet tanít. Reed két hónappal ezelőtt ment kórházba, miután nem javult erős köhögése, és légszomjjal küzdött, és két hétig tartották bent.

A férfi a The Sun című brit bulvárlapnak elmondta:

Megdöbbentem, amikor az orvosok elmondták, hogy elkaptam a vírust. Azt hittem, hogy meg fogok halni, de sikerült legyűrnöm.

Elmondása szerint ezt a hagyományos gyógymódnak köszönheti.

Inhalálót használtam a köhögés ellen, és forró wiskeyt mézzel, amíg el nem fogyott. Régi gyógymód, de működött.

Reed a lapnak elmondta, hogy nem volt hajlandó bevenni az antibiotikumot, amit az orvosok felírtak neki, mert nem akart semmilyen gyógyszert sem használni.

A férfi hozzátette, hogy Vuhan igazi szellemvárossá vált a vírus miatt, szinte senki sincsen az utcákon, a rendőrök pedig mindenkit letartóztatnak, aki maszk nélkül megy ki a lakásából. Közben a boltok kezdenek kifogyni a friss gyümölcsökből és zöldségekből, míg a gyógyszertárakban nincsenek gyógyszerek és a maszkok is elfogytak – közölte Reed.

A legfrissebb hivatalos kínai adatok szerint 28 018-ra nőtt az eddig diagnosztizált fertőzöttek száma az országban. Ennek jelenleg több mint 70 százalékát teszik ki a Hupejben kezelt páciensek, és több mint egyharmadát a tartomány székhelyén, Vuhanban azonosított betegek. A járvány ezzel világszerte mindeddig összesen 565 halálos áldozatot követelt, Kína szárazföldi területén kívülről egy esetet Hongkongból, egyet pedig a Fülöp-szigetektről jelentettek.

Koronavírus: Egy nap alatt 73 ember halt meg Kínában
A járvány ezzel világszerte eddig összesen 565 halálos áldozatot követelt.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik