Élet-Stílus

A felsője miatt nem akartak felengedni a repülőre egy amerikai nőt

Zavartnak és megalázottnak érzi magát az a nő, akit a felsője miatt nem akartak felengedni egy repülőgépre, január 13-án a denveri reptéren. Andrea Worldwide a CBS híradójának azt mondta, nagyon gyakran repül, de ilyen bánásmódban még soha nem volt része.

Worldwide távkapcsolatban él Puerto Ricóban lakó barátjával, 10 – 14 naponta száll repülőgépre, ezért már platinafokozatú törzsutas a Untied Airlines légitársaságnál. Általában a legkevésbé zsúfolt, éjjeli járatokat választja, így volt ez január közepén is.

A nő már a beszállásra várakozott a denveri reptéren, amikor a kapunál dolgozó őr azt kérte álljon félre. A férfi nem indokolta meg a kérését, csak odament a kollégáihoz, pusmogni kezdett velük, miközben Andreára mutogatott. A nő azt hitte, elsüllyed szégyenében, mindenki őt nézte.

Végül a kapunál dolgozó férfi főnöke ment oda a nőhöz, és elmondta neki, hogy a túlságosan kivágott felsőjével van gond, ami nem felel meg a United öltözködési szabályainak. Worldwide nem értette, hiszen mindig hasonló ruhákban utazik.

A légitársaság alkalmazottai néhány perc múlva meggondolták magukat, és azt mondták a nőnek, hogy nyugodtan felszállhat a gépre, sőt még egy kupont is felajánlottak neki a kellemetlenségekért. Worldwide azonban nem fogadta el, azt mondta nyilvános bocsánatkérést vár el a cégtől az őt ért megaláztatásért.

A légitársaság szóvivője később közölte, a cég megkeresi Andreát, hogy megértsék, mi történhetett. A Unitednál valóban van egy viszonylag szigorú öltözködési szabályzat, ám ez nem a fizető utasokra vonatkozik, hanem azokra, akik a cég alkalmazottaiként, vagy azok családtagjaiként ingyen utaznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik