Élet-Stílus

Kitömték a piaci rést: éghető zászlót gyárt egy iráni cég

Mert egy probléma van: bár látványos, nehezen kivitelezhető a zászlóégetés.

Emlékeznek még a Jobbik 2012-es egyik tüntetésére? Na, nem azért, mert Vona Gábor akkor még népszavazást akart az EU-ból való kilépésről, és felszólalt még Szegedi Csanád is, hanem mert az utóbbi által brüsszeli pénzből támogatott Novák Előd uniós zászlót égetett. Pontosabban: próbált égetni.

A hiba ott csúszott a számításaikba, hogy a zászlókat úgy, olyan anyagból gyártják, hogy ne lehessen elégetni.

Novák Előd EU-s zászlót égetett
Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának szombati demonstrációján, a párt alelnöke egy EU-s zászlót is elégetett.

Ezt a piaci rést tömi ki most egy iráni cég, amely olyan brit, izraeli és amerikai zászlókat gyárt, amik lángra tudnak kapni. A khomeini üzem forgalmasabb időszakokban 2000 amerikai és izraeli zászlót készít havonta, ami évente több mint 139 ezer négyzetméternyi zászlót jelent – írta a Reuters.

Van is most rendesen kereslet rá, miután az iráni-amerikai viszonyok évtizedek óta nem tapasztalt feszültségekkel terhes azt követően, hogy az Egyesült Államok január 3-án egy dróntámadásban meggyilkolta az iráni katonai vezető Kászim Szulejmánit.

Azóta szinte folyamatosan demonstrációkat tartanak Iránban, amelynek egy megszokott látványossága az amerikai-, brit- és izraeli zászlók égetése.

Diba Parcham, a zászlóüzem tulajdonosa a hírügynökségnek úgy nyilatkozott:

Nincs problémánk az amerikai és a brit emberekkel. A kormányzóikkal van. Problémánk az elnökeikkel és a rossz politikájukkal van. Az amerikaiak és az izraeliek tudják, hogy nem ők a problémásak. Ha elégetik ezeknek az országoknak a zászlait a különböző felvonulásokon, az csak a tiltakozásukat fejezi ki.

A minőségellenőrzésért felelős menedzser pedig azt mondta, hogy a zászlóégetés még a legkevesebb, amit megtehetnek, ahhoz képest, hogy kiiktatták az amerikaiak Szulejmánit.

Bár azt is hozzá kell tenni, hogy az iráni iszlám forradalomnak mindig is központi eleme volt az amerikaellenesség és a vallási vezetők az USA-t jellemzően a Nagy Sátánnak nevezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik