Élet-Stílus

Az emberek közel fele fehérnek látja ezt a feketének tűnő Louis Vuitton cipőt

A ruhavitához hasonló optikai alapú csatározás kezd kibontakozni.

Ezt a cipőt hogy lehet fehérnek látni?!

– tettem fel a kérdést Facebookon közvetlen kollégáimnak, még nem is gondolva arra, hogy írni fogok erről a kiemelkedő fontosságú témáról. Merthogy egyértelműnek véltem az ügyet: hiába írják a Twitteren, de még a sajtóban is, hogy megosztja az embereket – van, aki fehérnek látja a cipőt, mások pedig feketének –, szerintem ez egy fekete lábbeli, és pont. Nem is értem, hogy lehet ezt vitatni. Csakhogy a legelső komment ez volt egy kollégától:

A cipő fehér, csak fekete a háttér, nem?

Úgyhogy akkor most – nem kicsit elképedve – a nagyközönség elé tárom az ügyet. A Sun brit bulvárlap szerint a Louis Vuitton-cipő színe épp úgy két táborra osztja az internetezőket, mint annak idején a ruha, amit ezrek láttak fehér és arany árnyalatúnak, és legalább ennyien fekete-kéknek.

Az új színvitát egy Gino nevű twitterező robbantotta ki január 27-én délután 5-kor, amikor kiposztolta ezt a fotót, azzal, hogy vajon milyen színű ez a cipő (merthogy ő fehérnek látja).

https://twitter.com/_MasterSalah/status/1221825427011969027

Jelen pillanatig több mint hétezren szavaztak a kép alatt, és eddig a legtöbben (53,9 százalék) arra voksoltak, hogy feketének látják; a fehérre 43,6 százalék szavazott, míg 2,5% szerint „más színű”. Van, aki szerint sötétben fotózták, vakuval, ezért zavarja össze az agyunkata fotó, más pedig egyértelműen feketének látta eleinte a cipőt, de most már inkább fehérnek tűnik neki.

Nincs más hátra, alkosson ön is véleményt ebben a minden szempontból rendkívüli fontosságú ügyben!


Milyen színű tehát ez a cipő?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik