Élet-Stílus

Folyóba ömlött 367 ezer liter vörösbor Kaliforniában

Több mint 367 liternyi vörösbor ömlött ki egy borászat tartályából a kaliforniai Sonoma megyében. Az ital legnagyobb része a közeli Orosz folyóba szivárgott, és egy közel 180 kilométeres szakaszon szennyezte be a vizet.

Kinyílt egy hatalmas bortartály egyik alsó ajtaja szerdán a kaliforniai Rodney Strong borászatban. A tartályban lévő több mint 367 ezer liternyi cabernet sauvignon fajtájú vörösbor kiömlött és a csatornába folyt – írja az AP hírügynökségre hivatkozva egy helyi hírportál.

A boráradat utat talált magának egy vízelvezető árokba, amit összekötöttek a közeli Reiman patakkal, ami viszont a környék legnagyobb folyójába, az Oroszba torkollik. A szakemberek szerint a bor egy nagyjából 180 kilométeres szakaszon, egészen az óceáni torkolatig beszennyezte a folyó vizét.

A Rodney Strong Borászat belső vizsgálatot folytat, hogy kiderítse mi okozta a balesetet, és minden tőle telhetőt megtesz a folyó tisztaságának megóvásáért. A borászat két szivattyús autóval, és egy ideiglenes gát építésével próbálta megakadályozni, hogy a bor a Reiman patakból, az Orosz folyóba jusson, de az utóbbi idők esőzései miatt felgyorsult a patak folyása, ezért nem jártak sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik