Élet-Stílus

Puszta kézzel ölte meg a gyerekére támadó prérifarkast egy amerikai apa

A feleségével és a három gyermekével az új-hampshirei Judes tó mellett sétált szombaton délelőtt Ian O’Reilly, amikor az erdőből kiugrott egy prérifarkas és rávetette magát a kétéves gyermekére.

Az állat a gyerek dzsekijét ragadta meg, mire az apa ösztönösen belerúgott az állatba, majd elkapta és birkózni kezdett vele – írja a New York Post.

O’Reilly azt mondja, egy másodpercig sem gondolkodott, ösztönösen cselekedett, és adrenalin hajtotta. Az egyik kezével az állat pofáját szorította össze, a másikkal a torkát ragadta meg, majd a hóba nyomta a prérifarkas fejét. A nagyjából tíz perces küzdelem végére a prérifarkas megfulladt.

Az apa a karján és a mellkasán könnyebben sérült, a kórházban, elővigyázatosságból veszettség elleni kezelést kapott. A prérifarkas, hála a vastag téli kabátnak, a gyereken nem okozott sérülést.

Helyi sajtóinformációk szerint a megfojtott prérifarkas lehetett az, amelyik többször is emberre támadt a környéken, az elmúlt napokban. Január 13-án egy prérifarkas egy autót üldözött az országúton, majd 15 perccel később megtámadott egy 62 éves nőt a háza tornácán. Az asszonyt, akit az állat többször megharapott, mire sikerült elkergetnie, szintén veszettség ellen kezelték.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik