Élet-Stílus

Ízekre szedik a videóst, aki egymillió papírtörlővel akarta felitatni egy medence vízét

Nagyon kutatjuk a youtuberek hasznát, de egyelőre még nem jöttünk rá a titokra.

Tyler Oliveirának 600 ezer feliratkozója van YouTube-on, népszerűségét viszont közel sem jó dolgokra használja fel, hanem inkább arra, hogy teljesen felesleges dolgokkal szórakoztassa a nézőközönségét. Az egyik ilyen volt a január 10-i videója is, amiben arra keresi a választ, egymillió papírtörlő elég-e arra, hogy felitasson vele egy medencényi vizet. A nézők szerencsére észnél voltak és a szokásos „Király vagy, tesó!” kommentek helyett bőven akadt olyan is, aki szóvá tette:

van-e értelme egy ilyen videónak úgy, hogy az egész világon téma a túlfogyasztás és a környezetszennyezés.

Eltelt pár nap és a népharagot látva Oliveira frissítette a videólírását, azt írta:

Szevasztok srácok. Hogy őszinte legyek, ez a videó elég rossz ötlet volt. Igazából felspanolt, hogy valami újat és megdöbbentőt csinálhatok, de a következményeit már nem gondoltam végig. Szerte a világon számos negatív cikk született erről a videóról és tudjátok mit? Igazuk van. Azt látva, hogy milyen nagy figyelmet kapott ez a videó, szeretném, ha ezt a nagy negatív légkört pozitívvá tudnánk alakítani. Ezer dollárt (nagyjából 300 ezer forintot – a szerk.) ajánlottam fel az ausztrál Vöröskeresztnek és lentre pedig beteszek pár linket, ahol ti is adakozhattok számukra. Nézzük meg, össze tudunk-e gyűjteni tízezer dollárt!

A Stanford Magazine rávilágít: bár a kéztörlő papír, nem újrahasznosítható, mert a rostok túl rövidek benne, ráadásul teleszívja magát baktériumokkal, meg minden mással.

Ja és a legfontosabb: a vízszint nagyjából 2-3 centivel csökkent csak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik