Élet-Stílus

Egy siket férfi beperelte a Pornhubot, mert nem feliratozzák a pornót

Költséges projekt lesz pótolni a feliratokat, még ha ezek a filmek nem is elsősorban a dialógusokról szólnak.

Yaroslav Suris New York-i lakosnak tavaly októberben, illetve idén januárban kedve támadt némi pornót nézni, azonban a Szexi Mostohanagynéni Vigyáz Az Engedetlen Unokaöcsre, a Szexi Zsaru Ráveszi A Tanút A Vallomásra és egyéb videókat nem tudta maradéktalanul élvezni, ugyanis a férfi siket, a videókon pedig nem volt felirat – ezért most Suris beperelte a Pornhubot és még néhány további pornóoldalt.

A per szövegezése szerint a Pornhub, a RedTube és a YouPorn megsérti azt az 1990-es törvényt, mely szerint biztosítani kell az amerikai fogyatékkal élőknek, hogy

teljes körűen és egyenlő esélyekkel élvezhessék az intézmények termékeit, szolgáltatásait, berendezéseit és előnyeit,

ezzel biztosítva, hogy nekik is megadatnak ugyanazok a jogok és lehetőségek, amelyeket egészséges társaik élvezhetnek. A Pornhub alelnöke, Corey Price is megszólalt az ügyben, az ABC Newsnak elküldött nyilatkozatában vitatva a per jogosságát:

Bár általában nem kommentáljuk a futó peres ügyeinket, szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy jelezzük, igenis van feliratos kategóriánk.

A pert elindító férfinek nem ez az első ilyen ügye, korábban hasonló indokkal pert indított a Fox News, a New York Post és más médiumok ellen is. Most kártérítést vár a pornóoldaltól.

 

Kiemelt kép: Getty Images Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik