Élet-Stílus

Olyan hideg van Kanadában, hogy az állatkertben nem engedik ki a pingvineket

Meglepő közleményt adott ki január 14-én a Calgary állatkert. Azt írták, a városban tapasztalható rendkívüli hideg miatt, bizonytalan ideig elmarad a pingvinek mindennapos sétája.

Hinné, hogy lehet annyira hideg, hogy az már pingvineknek is sok? A jelek szerint lehet. A kanadai Calgary állatkertjében bizonytalan időre felfüggesztették a királypingvinek sétája nevű programot. Az állatkert a döntést azzal indokolta, hogy a rendkívüli, -25 Celsius fok körüli hideg veszélyeztetné az madarak egészségét – írja a Daily Hive című helyi lap.

Az állatkert a döntést a Facebookon jelentette be. Egy férfi a hozzászólások között értetlenségét fejezte ki, hogy ha a pingvinek a déli sarkvidéken élnek, ahol időnként akár -60 fokos hideg is lehet, akkor, hogyan lehetséges, hogy nem bírják a -25 fokos kanadai telet.

Az állatkert a válaszában elmagyarázta, hogy a napi sétákon résztvevő királypingvinek nem az Antarktiszról, hanem az északabbra fekvő szubantarktikus szigetekről származnak, ahol ritkán megy -15 fok alá a hőmérséklet. A pingvineknek ennek ellenére, valószínűleg nem okozna különösebb gondot az ennél tíz fokkal alacsonyabb hőmérséklet, az állatkert azonban akkor sem szeretne felesleges kockázatot vállalni, ha a kockázat alacsony.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik