Élet-Stílus

Kirúgtak az iskolából egy 15 éves, amerikai lányt, mert ez a pulóver volt rajta a születésnapján

Egy lány egy kötött pulóverben, a családja körében, egy színes torta mellett, a tizenötödik születésnapján. Emiatt a teljesen átlagos fotó miatt rúgták ki louisvillei Kayla Kenneyt egy keresztény magániskolából.

Eltanácsoltak a Whitefield Academy nevű keresztény magániskolából egy 15 éves diákot, miután az anyja megosztott a Facebookon egy fotót, melyen a lánya a születésnapján, egy színes torta mellett ül, szivárványos pulóverben. A család megdöbbent az intézmény döntésén, az iskola igazgatója azonban azt mondja, jogszerűen járt el – írja egy helyi hírportál.

Dr. Bruce Jacobson, a Whitefield igazgatója egy emailben közölte Kayla Kenneyvel, hogy többé nem az iskola diákja. Indoklásában az igazgató azt írta, a lány az elmúlt két évben többször sértette meg az intézmény alapelveit, a szivárványos pulóver volt az utolsó csepp a pohárban. Az iskola szabályzata pedig kimondja, hogy a diákot akkor is el lehet bocsátani az iskolából, ha az intézmény falain kívül sérti meg a szabályzatot.

Bár a Whitefield hivatalosan ezt nem ismeri el, a keresztény intézménynek azért lehetett a problémája Kayla pulóverével, mert úgy gondolták, a szivárvánnyal a szexuális orientációjára akart utalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik