Élet-Stílus

Kardpárbajjal döntené el a volt felesége elleni pert egy amerikai apa

Egy kansasi férfi azt kérvényezte a bíróságtól, hogy japán kardokkal, életre-halálra vívott párbaj dönthessen a volt felesége ellen folytatott gyermekelhelyezési perben. Azzal érvel, hogy az Egyesült Államokban soha sem tiltották be a párbajokat.

Nem csak a volt feleségének, de a nő ügyvédjének is „kihasítaná lelkét a testéből” David Ostrom, egy 40 éves kansasi apa. A férfi hivatalosan kérvényezte a bíróságon, hogy tizenkét hét alatt kovácsolhasson, vagy szerezhessen magának egy katanát és egy vakizasit (a szamurájok hosszú, illetve rövid kardját), aztán életre-halálra szóló párbajban dönthessenek a gyermekelhelyezési perükben.

Ostrom azzal érvel, hogy a párbajokat, melyekkel Nagy Britanniában 1818-ig döntöttek el peres ügyeket, az Egyesült Államokban soha sem tiltották be – írja a USA Today.

Az apa egy helyi lapnak elmondta, az alapötletet az adta neki, amikor arról olvasott, hogy Philip Minardo, New York-i legfelsőbb bíróság bírája egy 2016-os per során megállapította, hogy a párbajok nem illegálisak az Egyesült Államokban. Ostrom azt mondja, a volt felesége, és a nő ügyvédje abszurd érvekkel tették őt tönkre jogilag, ezért neki sem maradt más választása, mint abszurditással reagálni.

Matthew Hudson, a volt feleség ügyvédje válaszul kérvényezte Ostrom láthatási jogának megvonását, és elmeorvosi vizsgálatát. Az apa ennek ellenére sem hajlandó a párbajkérvényének visszavonására. A bíróság még egyik beadvánnyal kapcsolatban sem döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik