Élet-Stílus

Az utolsó pillanatban mentette meg az orvos a kutyát attól, hogy megfojtsa egy lift

A floridai férfi a lehető legjobb pillanatban ért haza a munkából. A jelentről készült videót a Facebookon osztotta meg testvére.

Dr. Mohammad Awad egy hét napos műszak után tért haza vasárnap a floridai Tampa városában lévő otthonában, de fáradtsága egy pillanat alatt eltűnt, amikor a szeme láttára fojtott meg majdnem egy lift egy kutyát. Az eb pórázának vége ugyanis bent maradt a fülkében, majd amikor az ajtók bezáródtak és a felvonó elindult fölfelé, a szerkezet a kutyát is magával rántotta.

A kutya felemelkedett a levegőbe, én pedig azonnal cselekedtem. Örülök, hogy ott voltam.

Az esetről készült biztonsági kamerás felvételen látni lehet, ahogy Awad belép a folyosóra, ahol egy nő áll a kutyájával. A következő pillanatban az eb a levegőbe emelkedik, ahogy a lift a pórázánál fogva magával rántja.

A gazdi és Awad azonnal akcióba lépett, de csak az orvos volt elég magas ahhoz, hogy elérje a kutya nyakörvét. Elsőre nem sikerült kikapcsolnia, de a második próbálkozásra már sikerült kiszabadítania a kutyát, és mindketten a földre zuhantak.

My Brother saved a dogs life

Közzétette: Faris Awad – 2019. december 30., hétfő

A férfi a floridai WTSP televíziónak elmondta:

Látni a videón, hogy az első próbálkozásra nem jártam sikerrel, és felnézve egy pillanatra azt gondoltam, nem tudom megcsinálni, ez túl nehéz, de végül még egyszer megpróbáltam, és mindent beleadtam.

Awad a CNN-nek elmondta, a fulladozó, és kétségbeesetten vinnyogó ebnek már csak másodpercei lehettek hátra, amikor sikerült róla leszedni a pórázt. Az ABC Action Newsnak nyilatkozva közölte, hogy minden erejével próbálta leszedni a nyakörvet az ebről, és sokkban volt, amikor végül a földre zuhant. Ő is, meg a kutya is.

Az esetről készült felvételt Awad testvére osztotta meg a Facebook-oldalán. Az orvos elmondta, hogy amikor megnézte a videót, csodálkozott, hogy milyen gyorsan lezajlott a jelenet, mert amikor történt, akkor az egész lassított felvételnek tűnt számára.

Kiemelt kép: Facebook/Faris Awaf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik