Élet-Stílus

Kiesett a mentőből a nő, csak 26 kilométerrel később vették észre

Az orosz hatóságok nyomozást indítottak, a nő komoly sérüléseket szenvedett.

Az orvosok nem tudták eldönteni, hogy az 56 éves Galin Gyimitrijeva miért szédül és miért van légszomja. Azt kizárták, hogy sztrókja lett volna, ezért a lipecki kórházból átküldték a zadonszki körzeti kórházba.

Mentővel szállították át, a csapat pedig megszegte a szabályokat, ugyanis a sofőr mellé ült be a mentő ahelyett, hogy a hátul ülő nő mellett helyezkedett volna el. Még annak ellenére is így tett, hogy Gyimitrijeva kifejezetten mondta neki, hogy rosszul érzi magát. Erre viszont csak kiabálást kapott válaszul: „Mit akarsz most? Üljél ott kussban!”

A nő azonban csak rosszabbul lett az út közben, ezért megpróbált segítséget kérni az elöl ülőktől, de ehelyett hátraesett, neki a rosszul záródó hátsó ajtónak, ami kinyílt.

Minden elsötétült előttem. Kirepültem

– mesélte később a Mirror szerint a nő, akinek eltört az állkapcsa, a lába, a csípője és örök életére sánta marad. Nyolc hónapja történt mindez, de még mindig mankóra van szüksége a gyalogláshoz, és nehezére esik beszélni. Bocsánatot azonban mégsem kértek tőle. Egy forgalmas útra esett, más autók megálltak, egy közlekedési rendőrnek kellett újraélesztenie, de a mentősöknek csak 26 kilométerrel később tűnt fel, hogy nincs meg a betegük. Egy másik rohamkocsi ment érte.

A rendőrök eredetileg nem akartak nyomozást indítani, de ezt felülbírálta az ügyészség. A kórház pedig eleinte azt nyilatkozta, hogy a nő direkt szállt ki, később azonban elismerték felelősségüket. A mentősökre akár egy év szabadságvesztést is kiszabhatnak, ha bebizonyosodik az egészségkárosodáshoz vezető gondatlanság vádja.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik