Élet-Stílus

Igazi Lamborghinivel lepték meg a kisfiút, aki az apukájával 3D nyomtatóval építi a sportkocsit

Egy videojáték adott ihletet a 12 éves fiúnak és az apjának.

Mi nem tudnánk építeni egy ilyet?

– kérdezte videojátékozás közben az apjától az akkor 11 éves Xander Backus, arra a Lamborghini Aventadorra mutatva, amelyiket a legtöbbször használtak egy videojátékban. Sterling Backus, az 54 éves fizikus apa pedig azt válaszolta: miért ne?

Az apa-fia páros 2018 februárjában vágott bele a hatalmas projektbe. A Lamborghini Aventador karosszériájának elemeit 3D nyomtatóval, karbonból készítették el, a többi alkatrészt pedig más autókból szerezik be, a motor például egy Corvette-é. Úgy számolták, hogy az álomautót nagyjából 50 ezer dollárból (közel 15 millió forintból) tudják kihozni. Egy igazi Aventador ennek a tízszeresébe kerül – írja a CNN.

Ahogy a nyomtatott sportkocsi elkezdett alakot ölteni, a projektnek egyre nagyobb híre ment, így Xander és az apja több hírműsorban is szerepeltek. Karácsony előtt aztán megcsörrent Sterling Backus telefonja. Katia Bassi, a Lamborghini marketingigazgatója hívta, és azt mondta, szeretnének reklámfilmet forgatni vele és a fiával. Ha belemennek, két hétre megkapnak egy igazi Aventadort.

Miután kiszáguldozták magukat a Lambóval, Xander és Sterling Backus folytatják a projektjüket. A terveik szerint a nyomtatott autójuk augusztusra készül majd el, és egy helyi autóshow-n mutatják be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik