Élet-Stílus

Álprofillal alázta a kritizálóját a rendőrfőnök. Utódjának csak pár órája volt a pozícióban. Vajon miért?

Azért szándékosan nehéz lett volna összehozni ezt a történetet.

A burlingtoni rendőrfőnök lemondott hétfőn, négy nappal azután, hogy beismerte, hogy egy kamu Twitter-profillal támadt rá egy helyi aktivistára, aki kritizálta. Pár órával később utódja is kénytelen volt lemondani ugyanebből az okból, csak ő a Facebookon támadt rá az aktivistára – írta a CBS News.

Előbbivel, Brandon del Pozóval szemben a gyanú még nyáron merült fel, mikor egy helyi riporter azzal szembesítette, hogy ő van a WinkleWatch nevű felhasználó mögött, aki óránként tíz üzenetet is írt Charles Winkleman aktivistának. Del Pozo azonban tagadta eleinte, hogy lenne egy kamuprofilja.

A profilt hamarosan törölték is, de Winkleman december elején kiposztolta az üzenetváltásokat. Utána del Pozo elismerte, hogy ő volt az üzenetküldő, ahogy Burlington polgármestere, Miro Weinberger is elárulta, hogy tudott erről, mert a rendőrfőnök neki július 28-án elismerte, hogy ő a WinkleWatch nevű felhasználó. Akkor a polgármester hathetes adminisztratív szabadságra küldte a rendőrt, de a sajtónak azt mondták, hogy egészségügyi okokból marad távol a munkájától.

Most hétfőn aztán felmondott del Pozo, igaz, anélkül, hogy említette volna benne az álprofilt.

Helyére Weinberger az eddigi helyettes rendőrkapitányt, Jan Wrightot nevezte ki ideiglenesen.

De Wright hivatali ideje csak egy vacsorányi időre volt érvényes

– írta a CBS, ugyanis kinevezéséről szóló sajtótájékoztatója után elmondta a polgármesternek, hogy időnként használ egy Facebook-fiókot Lori Spicer név alatt, amivel amellett, hogy a rendőrséget reklámozta, Winklemant, az aktivistát szapulta.

Úgyhogy csak pár órára maradt, helyette az ideiglenes vezető Jon Murad lett, akinek már kinevezése előtt ki kellett jelentenie, hogy „sosem használta névtelenül a közösségi oldalakat”.

Kiemelt kép: Jan Wright és Brandon del Pozo,  Twitter/@Graphenes1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik