Élet-Stílus

Megdöbbentő: ilyen egy kínai középiskolás napja – Videó

Európai szemmel nézve szinte hihetetlen az a videó, amit a LadBible című brit bulvárportál tett közzé egy kínai középiskola egy átlagos napjáról.

Egyenruha, napi tizennégy óra az iskolában, tíz tanóra, takarítás, torna. A diákok szinte minden perce van osztva kora reggeltől estig. A képek alapján a kínai középiskolások élete nagyon különbözik a nyugati diákokétól. Az ázsiai országban így néz ki a napirend:

Reggel 7 órától megérkezés, felkészülés a tanítási napra, majd 7.30-tól a tanterem kitakarítása. Az első 40 perces tanóra 7.40-kor kezdődik, az órák között 10 perc szünet van. Az első három tanóra után következik a reggeli szünet, és egy 20 perces, közös torna. Aztán délig lemegy még két tanóra, majd 40 perc ebédszünet, és 40 perc csendes pihenő jön.

Délután 1.30-tól két újabb tanóra következik, majd 40 percnyi szabad tanulás, aztán a 30 perces délutáni szünet és két újabb tanóra után 5.50-től vacsora. A diákok este 6.30-tól 9.30-ig ismét önállóan tanulnak és házi feladatot készítenek, ezután mennek csak haza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik