Élet-Stílus

Börtönre ítélték a lánya támadóját halálra verő arizonai „hős” apát

Egy benzinkút vécéjében akart rátörni a 16 éves lányra a későbbi áldozat.

Elítélték azt az arizonai férfit, aki a nyáron agyonverte a lányát megtámadó kéregetőt.

A phoenixi Melvin Harris 2019. augusztus 2-án az autójában szállította a 16 éves lányát és annak két barátnőjét, amikor a tinédzserek megkérték, álljanak meg egy WC-szünetre. A Sun brit bulvárlap szerint a 41 éves férfi egy benzinkúthoz állt be, és a kocsiban várta a lányokat.

Ekkor egy kéregető jött oda hozzá, aki – mint később kiderült – utána bement a kút női vécéjére, és az ajtót benyomva megpróbált behatolni abba a fülkébe, ahol Harris lánya tartózkodott.

Végül nem járt sikerrel a támadó, az apát azonban düh fogta el, és közölte a benzinkút biztonsági őrével, hogy kezelje a helyzetet, különben ő teszi meg helyette. A 41 éves apa ígéretet kapott, hogy elrendezik a dolgokat, de amikor távozáskor beszállt a kocsiba, meglátta a kéregetőt.

Ez lett a Leon Armstrong nevű támadó veszte: Harris egyetlen ütéssel leterítette őt, majd a földön még néhányszor megrúgta és megütötte. Armstrong öt nappal később, a kórházban belehalt a sérülésekbe.

A megtámadott lány anyja, Diana Jackson szerint párja igazi hős, aki ugyanazt cselekedte, mint amit bármelyik apa megtett volna.

A bíróság nem így gondolta: Melvin Harrist nyolc év szabadságvesztésre ítélték emberölésért. Az apa vallomásában elismerte, hogy megütötte lánya támadóját, ám azt állítja, nem verte halálra a férfit.

Melvin Harris. Fotó: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik