Élet-Stílus

Soha ki nem találná, miket lopnak rendszeresen az ötcsillagos luxusszállodákból

Érthetetlen, hogy hogyan tudnak ilyen nagy tárgyat észrevétlenül lenyúlni.

A szállodai vendégek lopnak. Ez nem újdonság. A törülközők, fürdőköpenyek és a távirányítókból kivett elemek olyan rendszeresen tűnnek el a világ hoteljeiből, hogy senki sem kapná fel a fejét egy olyan hírre, hogy „törülközőt loptak egy szállodából“.

Egy friss felmérés azonban meglepő eredményre jutott, amikor arról kérdeztek több száz ötcsillagos szállodát, hogy milyen tárgyakat emelnek el tőlük a vendégek.

A vendégek ugyanis előszeretettel lopják el a matracokat.

A Wellnes Heaven nevű cég által készített felmérés szerint az ötcsillagos szállodákból főleg nagyobb tárgyakat lopnak el a vendégek, és a matracok mellett a televíziókészülékek és a kávéfőzők is rendszeresen eltűnnek. A cég vezérigazgatója, Tassilo Keilmann elmondta: nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy ilyen nagy tárgyakat is el szoktak vinni a szállodákból.

A hoteltulajdonosok állítása szerint a matracokat leginkább az esti órákban nyúlják le a vendégek, amikor nincsen recepciós – mondta Keilmann. A vezérigazgató megjegyezte, bár a szállodák igencsak könnyedén ki tudnák deríteni, hogy ki vitte el a matracot, a luxushotelek általában nem szokták jelenteni a lopásokat, mert nem akarják a nevüket bűncselekményekkel összekapcsolni.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik