Élet-Stílus

Egy végzetes tévedés miatt altatták el egy amerikai nő kutyáját az állatklinikán

Összekeverték a kutyákat, így a gazda helyett más adta meg az engedélyt.

Egy sokkoló tévedés miatt kellett meghalnia egy beteg tacskónak egy utah-i állatklinikán. A Ladbible szerint az állatorvos véletlenül összekeverte az állatokat, és a rossz gazdától kért engedélyt a kutya elaltatásához.

Andrea Martínez vasárnap este vitte be Ziggy névre hallgató tacskóját a klinikára, mert az állatnak légzési problémái voltak és folyamatosan hányt. Egy gyors vizsgálat után közölték vele, hogy Ziggy-t azonnal műteni kell, mivel bélelzáródása van. Az engedélyt Andrea természetesen megadta, majd hazament, miután az állatorvos megígérte neki, hogy a műtét után keresni fogja, és tájékoztatja Ziggy állapotáról.

Az éjszaka közepén aztán tényleg keresték a kórházból, de legnagyobb megdöbbenésére azt közölték vele, hogy a kutyája halott, hamarosan pedig az is kiderült, hogy egy borzalmas hiba vezetett az állat halálához.

Kiderült, hogy ugyanazon állatorvosnál volt még egy Ziggy nevű kutya, és Martinez állítása szerint a másik Ziggy tulajdonosának engedélyét kérték a kutya elaltatásához. A műtét közben ugyanis kiderült, hogy az orvosoknak bonyolultabb dolga lesz, mint az előre sejtették, ekkor felhívták tévedésből a másik kutya gazdáját, és közölték vele, hogy drágább lesz a beavatkozás, mint várták. Megkérdezték a kutyatulajdonost, hogy folytassák-e az operációt, vagy engedjék el az állatot, mire ő az utóbbi mellett döntött.

Hagyták, hogy egy idegen döntsön a kutyám sorsáról. Elvették tőlem a lehetőséget, hogy ha már ki kell mondani, én mondjam ki a szavakat. Borzalmasan érzem magam, nem tudom abbahagyni a sírást.

– írta később Andrea egy Facebook-bejegyzésben.

A nő a történtek ellenére nem neheztel a kórházra, tudja, hogy az állatorvos őszintén sajnálja a történteket, az intézmény pedig már meg is kezdete a vizsgálatot annak érdekében, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő. A kórház nem fizetteti ki a műtét árát Andreával, akinek átadták Ziggy hamvait egy urnában, és még egy különleges karácsonyfadíszt is készítettek neki az állat mancslenyomatából.

Ziggy nagyon beteg volt és a hangja alapján, nem tudom, hogy túlélte volna-e. Örökké hiányozni fog, de legalább tudom, hogy most már nem szenved.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik