Élet-Stílus

Állítja, a szellentése megöli a szúnyogokat, emiatt le is szerződtették rovarirtót gyártó cégek

Az ugandai férfit le is szerződtették, hogy kiderítsék, mi a titka.

A brit Sun arról ír, hogy állítólag van egy 48 éves férfi Ugandában, Joe Rwamirama, aki állítja, tudományos szakemberek elkezdték vizsgálni a különleges szellentését, pontosabban annak kémiai összetételét.

A férfi azt mondja, hogy a szülőfalujában még senki sem lett maláriás, mivel az ő „szuperképessége” (ezt mi nevezzük így, nem ő) teljesen kiüti a rovarokat egy 9,5 kilométeres sugarú körben. Ha mindez igaz, akkor ez nagyobb hatókörű, mint a Hirosimára ledobott atombomba.

A lapnak megszólalt a helyi fodrász, James Yoweri is, aki megerősítette a férfi állítását, hogy tényleg mindenki úgy ismeri a faluban Rwamiramát, mint akinek a bélgáza megöli a szúnyogokat.

Tudjuk, ha Joe a közelünkben van, akkor a szúnyogok eltűnnek. Tiszteletben tartja a körülötte levő embereket, és csak akkor fingik, ha a közelben olyan szúnyogok vannak, amelyek maláriát terjesztenek

– nyilatkozta Yoweri.

A helyi vezető Rwamirama „ajándékáról” (ő nevezte így, nem mi) még akkor hallott, mikor az még kicsi volt. Maláriaszezonban vitte is magával mindenhova.

Tisztelettel engedi el őket, és ezek segítenek kipusztítani a rovarokat. Csak csinálja a dolgát és a szúnyogok lezuhannak

– mondta a település vezetője.

És hogy mi Rwamirama titka? Nehéz lenne megmondani.

Ugyanazt eszem, mint mindenki más, de egy rovar sem tud rám telepedni, még egy légy sem. Ugyanolyan a szagom, mint egy normális férfinek, és naponta fürdök, a szellentésem pedig ugyanolyan, mint bárki másé, csak a kis rovarokra veszélyesek, főleg a szúnyogokra.

– nyilatkozta a férfi, aki nagyon szeretné, hogy piacra dobnák a gázát.

Elképzelem, ahogy egy Raid dobozon az én arcom van.

A hír, hogy Rwamirama bélgáza megöli a szúnyogokat kedden kezdett el terjedni, de az állítólagos rovarirtó cégeket nem nevezték meg, és a férfi állításait sem igazolta ezidáig senki.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik