Élet-Stílus

A dzsungelbe költözött egy thai férfi, hogy megvédjen másokat önmagától, tíz év után derült ki, hogy feleslegesen

Egy thaföldi férfi közel tíz évvel ezelőtt, magányosan kiköltözött a falujából dzsungelbe. Furcsa fájdalmas kiütések jöttek ki a bőrén, ő pedig nem akarta megfertőzni a családját és a barátait – írja a brit Metro.

A Thaiföld déli részén, Trangban élő, 72 éves Charat Rakmuen a hatvanas évei elején fedezett fel magán fájdalmas, hólyagos kiütéseket. Ahogy az állapota rosszabbodott, a férfi egyre jobban félt, hogy megfertőzheti a családját, és a barátait, ezért úgy döntött, hogy inkább magányosan a dzsungelbe költözik. Rakmuen majd egy évtizeden át élt remeteként, a kapcsolatot kizárólag a feleségével tartotta, aki időnként élelmet vitt neki.

Nemrégiben a helyi önkormányzat tisztviselőihez is eljutott a magányos férfi története. Egy egészségügyi csapat elindult, hogy megkeresse és megvizsgálja Rakmuent. Kiderült, hogy a férfi teljesen feleslegesen vonult el, a tüneteit ugyanis egy pemphigus foliaceus nevű autoimmun betegség okozta, ami nem fertőző.

Rakumen azt mondja, azért gondolta, hogy a betegségét másoknak is átadhatja, mert csak néhány hólyagos sebbel kezdődött az egész, de aztán gyorsan szétterjedt az egész testén. Mivel az állapota miatt már nem tudott dolgozni, arra sem volt pénze, hogy orvoshoz menjen.

A férfi 59 éves felesége Pha Rakumen azt mondja, nagyon nehéz az élet, mióta a férje nem tud dolgozni. Ő naponta mindössze 1000 – 2000 forintnak megfelelő thaiföldi bátot tud megkeresni egy gumiültetvényen, ebből pedig nagyon nehezen jönnek ki, mivel a férjének minden nap fájdalomcsillapítókra van szüksége.

Az esetről szóló híradásokból az nem derül ki, hogy a házaspár mit tervez a jövőre nézve a diagnózis után.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik