Élet-Stílus

Medencére néző kilátást ígértek az ingatlanosok, csakhogy a fotón valójában nem egy medence látható

Nézzétek csak meg jobban!

A South China Morning Post számol be az esetről, amely során ingatlanosok egy medencére és parkra néző lakást próbáltak meg úgy eladni, hogy az említett kert nem is létezett. A nagyjából 7,5 millió lakosú Csangsában egy újépítésű lakópark egyik lakását szerették volna megvásárolni a meg nem nevezett vevők.

Az átverésről készült fotók a kínai közösségi oldalon, a Weibón kezdtek terjedni.

A hírek szerint a lakást végül sikerült is eladni, a tulajdonosok átvették a kulcsokat de igencsak meglepődtek, mikor közelebből is szemügyre vették a közeli parkot.

Fotó: Weibo
Fotó: Weibo

A képeken látszódik, hogy nagy része, vagyis a víz valójában kék műanyag borítás, vagyis szó sincs valódi kertről. Az ügyből végül botrány lett, a tulajdonosok az ingatlankereskedőhöz fordultak, akik azt mondták, soha, egyetlen szóval ígértek parkot, a kék a blokkok között elhelyezkedő medence hatású borítás pedig csak látványelem.

A kerületi hivatal most találkozót szervezett az érintett lakosok és a kivitelező között annak érdekében, hogy megoldást találjanak a problémára. A hivatalos indoklás szerint azért kellett beborítani műanyaggal a házak közötti füves területeket, hogy eleget tegyenek a kormány szigorú tűzvédelmi előírásainak. Ezt láthatólag úgy oldották meg, hogy a műanyag borítást kékre festették, hogy az úgy nézzen ki, mintha egy tó volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik