Élet-Stílus

A falu, ahol rendszeresen pénzt találnak az utcán

Az angol településen öt éve rendszeresen bukkannak fel kétezer fontos kötegek.

Évek óta foglalkoztatja egy rejtélyes ügy az angliai Blackhall Colliery (Durham megye) lakosait és hatóságait.

A településen 2014 óta már a tizenkettedik köteg pénzt találják meg a helyiek – minden alkalommal kétezer font (785 ezer forint) kerül elő, méghozzá mindig a lehető leglátványosabb helyeken. Idén már a negyedik köteg bankóra bukkantak, és a megtaláló – ahogy a korábbi esetekben – ezúttal is bevitte a rendőrségre a pénzt.

A rendőrök egyfelől nagyon hálásak a helyieknek, hogy ilyen erős a közösségi szellem, és mindenki bejelenti a jelentős summa felbukkanását; másfelől pedig értetlenül állnak a helyzet előtt: a banktól kezdve a postán át már számos nyilvánvaló helyen próbáltak nyomozni az ügyben. Eddig eredménytelenül.

A szervek nem tartják valószínűnek, hogy pénzmosáshoz, drogügylethez vagy más bűncselekményhez lenne köthető az ügy, sokkal inkább egy irgalmas szamaritánus magánakciójára gyanakodnak, mindenesetre nem zárhatják ki, hogy valakinek mégis a tulajdonában volt, és esetleg hiányzik az évek során megtalált összeg, ezért szeretnék visszaszolgáltatni neki.

A Sun brit bulvárlap cikke szerint amennyiben bizonyos időn belül nem jelentkezik a tulajdonos a pénzéért, a becsületes megtalálóknak fogják átadni a kötegeket.

 

Kiemelt kép: iStock (illusztráció)

Kétmillió forintot talált az utcán, bevitte a rendőrségre
Nagy szerencséje volt a tulajdonosnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik