Élet-Stílus

Eladták a házukat és felmondtak a szülők, hogy világkörüli útra vigyék a gyerekeiket

Megunva a hétköznapok rutinját, egy házaspár úgy döntött, feladják addigi életüket, megfogják a gyerekeiket, és világ körüli útra mennek. Bár az úton is számos nehézséggel kellett szembenézniük, és most, hazatérésük után mindent előröl kell kezdeniük, úgy gondolják, a lehető legjobb döntést hozták.

Úgy érezte a 45 éves Andre Baldeo, hogy lassan alig kap levegőt. A 45 éves részvénykereskedő belefáradt a hétköznapok rutinjába, és rájött, hogy a gyerekeinek az átlagosnál sokkal teljesebb életet szeretne biztosítani – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Andre és a felesége, a dél-afrikai Becky Londonban ismerkedtek meg. Miután összeházasodtak, 2007-ben Fokvárosban telepedtek le. Andre egy pénzügyi cégnél helyezkedett el, Becky orvosi asszisztensként dolgozott. Két gyerekük született Rico, és Tiana-Mae.

Két évvel ezelőtt Andre kezdte úgy érezni, hogy belefásult a hétköznapokba. Meg akarta mutatni a gyerekeinek, hogy az élet többről szól, mint egy kertvárosi házról, és a kilenctől ötig tartó, irodai munkáról. Andre és Becky beszélgetni kezdtek erről és nem sokkal később úgy döntöttek, hogy belevágnak életük nagy kalandjába.

A házaspár egy évet töltött a tervezéssel és a szervezéssel. A holmijukat egy raktárba szállíttatták, eladták 350 ezer fontot (kb. 137 millió forintot) érő házukat, mindketten felmondtak a munkahelyükön, a 12 éves Ricót és a 10 éves Tiana-Mae-t kivették az iskolából, majd 2018 karácsonyát már Tokióban töltötték.

A család tíz hónapon át volt úton Ázsiában és Dél-Amerikában, összesen tizenhárom országot látogattak meg. Japánban egy ideig egy családnál laktak, ahol ingyen kaptak szállást és ellátást, cserébe azért, hogy Andre segített egy focicsapatot edzeni. A család később bejárta Thaiföldet és Vietnámot, majd Kolumbiát, Perut, Bolíviát és Ecuadort. Túráztak az amazonasi dzsungelben, megmásztak egy 4100 méteres hegyet, megnézték Machu Picchut és dolgoztak önkéntesként egy teknősrezervátumban.

A család október 29-én, Costa Ricából tért haza Fokvárosba. Az utazásaikra 65 ezer fontot (kb. 25 millió forintot) költöttek. Andre azt mondja, az útjuk során gyakran kerültek szembe nehézségekkel, de minden pillanatát élvezték. Bár jelenleg albérletben laknak, a szülőknek pedig nincs munkahelyük, Andre és Becky is úgy látja, hogy életük legjobb döntése volt belevágni a kalandba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik