Élet-Stílus

Tizenöt év után szabadult a világ egyetlen medvéje, akit börtönbüntetésre ítéltek

A medvét egy veszélyes bűnözők számára fenntartott börtönben tartották fogva.

Miután tizenöt évet töltött rácsok mögött egy emberek számára fenntartott börtönben, hivatalosan kiszabadult Kátya, a medve, akit zártak be 2004-ben, mert maradandó sérüléseket okozott két embernek – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A nőstény medve 2004-ben két alkalommal támadott meg túrázókat nem messze a börtöntől. Mindkét alkalommal súlyos sérüléseket okozott, ezért a hatóságok befogták. A börtön szóvivője azt mondta, azért zárták be az állatot, mert szabadon engedni túl veszélyes lett volna, máshová pedig akkoriban nem tudták vinni.

Kátyát egy olyan börtönben tartották fogva, ahová a legveszélyesebb bűnözőket küldik Kazahsztánban. Két cellája volt és egy medencéje, az ellátásáról pedig a többi rab gondoskodott. A fogvatartottak azt mondják, Kátya máris nagyon hiányzik nekik.

A medve most egy állatkertként is működő rezervátumba kerül, ahol sokkal több szabadsága lesz. A szóvivő szerint majdnem úgy érezheti majd magát, mintha visszakerült volna a természetbe. A beilleszkedés azonban nem lesz számára egyszerű, hiszen az elmúlt tizenöt év során nem találkozott más állatokkal.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik