Élet-Stílus

Kórházba került egy brit kislány, mert egy fura iskolai szabály miatt nem mert vécére menni

Súlyos székrekedés miatt kórházba került egy négyéves kislány a walesi Cardiffban. A gyermek anyja azt mondja, az iskola annyira szigorúan szabályozta a vécépapír használatát, hogy a kislánya a szorongani kezdett, és képtelen volt könnyíteni magán.

A kislányt napok óta tartó hasfájás miatt vitte az anyja kórházba. Az orvosok megállapították, hogy a gyereknek székrekedése van. Az anyja nagyon meglepődött, hiszen a kislánya két és fél éves kora óta szobatiszta, és korábban bölcsődébe is járt, de soha nem voltak hasonló gondjai  – írja a Wales Online.

Aztán amikor az anya szülői értekezletre ment az iskolába, és meglátta hogyan juthatnak a gyerekek vécépapírhoz, rögtön arra gondolt, hogy csak ez állhat az ügy hátterében.

A cardiffi Kitchener utcai általános iskola vécéiben nincs minden fülkében papír. A 4 – 11 éves gyerekek a folyosón egy nagy gurigáról tekerhetnek le maguknak annyit, amennyit szeretnének. Ha a papír mégsem lenne elég, ki kell menniük a mosdóból egy újabb adagért.

Mindez azt eredményezte, hogy néhány gyermek összepiszkolta magát, mások pedig annyira szorongani kezdtek, hogy inkább nem használják az iskolai vécét.

Amikor az anya megkérdezte az igazgatónőt, miért nincs papír a gyerek vécéfülkéiben, a vezető azt válaszolta, hogy azért, mert a gyerekek túl sok papírt használnának, és folyton eldugítanák a csatornát.

Miután azonban anya hivatalos panaszt írt az iskola vezetésének a problémáról, azt a választ kapta, hogy hamarosan újra lesz minden fülkében vécépapír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik