Élet-Stílus

Valódi Breaking Bad: drogot kotyvasztott két kémiaprofesszor egy arkansasi egyetemen

A tanárok letartóztatása előtt három hétre lezárták az egyetemnek azt a épületét, amelyikben a kémialabor található.

Letartóztatta a rendőrség az arkansasi Henderson State University két kémiaprofesszorát pénteken délután. A 40 éves Allen Rowlandet és a 45 éves Terry Batemant azzal vádolják, hogy metamfetamint főztek – írja a CNN.

Az egyetem természettudományos központját október 8-án zárták le, miután fura vegyszerszagot árasztott. Az épületet október 29-én nyitották meg újra, miután visszaszerelték az ablakokat, amiket azért szedtek le, hogy az épület minél jobban átszellőzhessen. A munkálatok során az épület szűrőberendezéseinek karbantartását is elvégezték.

A közlemény arra nem tér ki, hogy mi volt az a fura szag, ami miatt le kellett zárni az épületet, ahogyan arra sem ad egyértelmű választ, Rowland és Bateman az egyetemen kotyvasztottak-e drogot. A két tanár október 11. óta fizetés nélküli szabadságon volt.

A történet sokakat emlékeztet az AMC Breaking Bad (Totál szívás) című, 2008 és 2013 között futó sorozatára. A Breaking Bad egy középiskolai kémiatanárról szól, akit tüdőrákkal diagnosztizálnak, ezért metamfetaminfőzésre adja a fejét, hogy anyagi biztonságot teremthessen a családjának.

(Kiemelt képünkön Terry Bateman és Allen Rowland, fotó: Clark County Sheriff’s Department)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik