Élet-Stílus

300 ezer dollárt fizet a pilótának Denver, mert meztelenül állt a hotelablakban

Megmagyarázzuk.

2018 szeptemberében letartóztatták a United Airlines egyik repülőgép-kapitányát, Andrew Collinst, mert meztelenül állt a 10. emeleti hotelszobájának ablakánál, ami a denveri repülőtérre nézett. A rendőrség szerint a légikikötő egyik munkatársa azt is látta, hogy a férfi magához nyúlt.

Ezért most 300 ezer dollárt, vagyis úgy 90 millió forintot fizet neki a város – jelentette be a férfi ügyvédje, Craig Silverman hétfőn – írta a Newsweek. Collins ellen közszeméremsértés miatt emeltek vádat, a bíró azt végül elutasította márciusban, de ekkor már hatályba lépett a repülőgép-társaság hat hónapos, fizetés nélküli felfüggesztése.

Silverman azzal védekezett, hogy nem törvénybe ütköző, hogy valaki meztelen legyen a hotelszobájában, ráadásul Collins nem tudta, hogy láthatóvá válik, ha elhúzzák a függönyt. Azt hitte – mondta még korábban a CBS 4-nak a pilóta –, hogy a teljes homlokzatot betöltő ablak, mint ahogy a legtöbb hotelben, itt is be van sötétítve vagy tükröződik.

A márciusban hozott döntés után a pilóta és ügyvédje perelte be Denver városát, hogy jogtalanul tartóztatták le, ezután egyeztek meg most a felek a 300 ezer dolláros kártérítésben.

Noha azóta visszatérhetett munkahelyére és az ügyben is felmentették, Collins azt mondja, hogy még mindig, nap mint nap szembesülnie kell a letartóztatása és a perének következményeivel. Ugyanis mindig, mikor leszállnak, őt félrehívják az ellenőrzéskor, és el kell mondani, mi is volt az ügye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik