Élet-Stílus

Bátor húzással menekült meg a horgász a krokodil elől

Hatalmas szerencséje volt, de még így is súlyos sérüléseket szenvedett a férfi.

Egy szolgálaton kívüli vadőr, az 54 éves Craig Dickmann azt tervezte, hogy egymaga horgászgat majd vasárnap az ausztráliai Cape York tengerpartján. Aztán egyszer csak társa akadt:

egy 2,5 méter hosszú krokodil, ami hirtelen rátámadt.

Elkapta férfi egyik kezét és lábait és megpróbálta a földre teperni, de Dickmann sem adta fel, megküzdött az állattal, majd egyszer csak a szemébe szúrt.

Ami kiderült, a szabadulását jelentette, a krokodil ugyanis elengedte az állkapcsai közül a férfit. A vadőr közelében nem volt senki, aki a segítségre siethetett volna, és mintegy egy óraára volt otthonától, így kénytelen volt a sérült lábaival és a szétszaggatott kezeivel hazavezetni, ahol egy szomszédja segített neki.

Dickmannt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel kórházba, kezében az inak és az izmai is megsérültek. Azonnal meg kellett műteni, jelenleg stabil az állapota – írta a CNN.

Nem ez az első idei krokodiltámadás Ausztrália ezen államában, Queenslandben. Márciusban két horgász menekült fel egy fára majd maradt két napig is ott, a krokodiloktól hemzsegő víz felett. Az előző hónapban pedig egy parton játszó kölyökkutyát fogyasztott el egy ragadozó hüllő.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik