Élet-Stílus

Székletfotókat kér az emberektől egy amerikai cég

A tudományért mindent!

Egy egészen érdekes felhívásra mutatott rá nemrég a Vt. A Scientists with Seed Health nevű egészségügyi cég arra kéri az embereket, hogy vécézés után fotózzák le a végeredményt, és azt küldjék el nekik, ezzel is hozzájárulva kutatásaik sikereihez.

A társaságnak nagyjából egy 100 ezer székletfotóból álló adatbázisra lesz szüksége ahhoz, hogy elkészíthessenek egy olyan kutatást, mely reményeik szerint segíteni fogja a krónikus bélrendszeri betegségben szenvedők jövőbeli kezelését. A cég olyan komolyan veszi a feladatot, hogy még egy alkalmazást is fejlesztettek, ami modellezni tudja a beküldött székletfotókat, így az orvosok könnyebben felismerhetik a székrekedés, a hasmenés és más más panaszok tüneteit.

Rengeteg időt töltöttünk azzal, hogy létrehozzuk a különböző modelleket. Mindezek mellett 3D nyomtatással készítettünk egy WC-modellt is, hogy imitálni tudjuk, mi történik ilyenkor valójában.

– mondta a projekttel kacsolatban David Hachuel, a cég egyik társalapítója.

Hachuel reméli, az általuk létrehozott adatbázis segíteni fog az embereknek a táplálkozásuk koordinálásában, és könnyebben megértik majd az összefüggéseket az életmód és a tünetek között.

 

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik