Élet-Stílus

Elképesztő indok miatt nézhet szembe börtönnel egy amerikai nő

A michigani nő esete után mindenki a szívéhez fog kapni.

A legtöbb emberrel előfordult már, hogy kivett egy könyvet a könyvtárból, aminek aztán a létezéséről is megfeledkezett. Mikor pedig újra előkerült a könyv, azonnal átfutott rajta a jeges rémület, mivel a kölcsönzési idő már rég lejárt. Kisebb pénzbüntetéseket leszámítva nem szokott ezekből az esetekből nagy probléma lenni, a LADbible viszont most arról ír, hogy egy michigani nőnek egy ilyen mulasztás miatt lehet, hogy börtönbe kell vonulnia.

Melinda Sanders-Jones két éve kölcsönözte ki a gyerekeinek az Ahol a járda véget ér és az Éjszaka című könyveket. Aztán mikor nemrég visszatért ugyanebbe a könyvtárba, hogy kinyomtasson pár oldalt, azt mondták neki, addig nem nyomtathat, míg vissza nem viszi a nála parkoló könyveket. Melinda így is tett.

Aztán mikor épp előléptették volna a munkahelyén, kiderült, hogy elfogatóparancs van érvényben ellene.

Az előléptetés előtt ugyanis a főnöke átvilágítatta, akkor lett mindenki számára világos a nő „szennyes múltja”.

A főnököm behívott az irodájába és közölte velem, hogy elfogatóparancs van érvényben velem szemben, és fel kell adnom magam. Persze azonnal nevetni kezdtem, azt hittem viccel, de aztán világossá vált, hogy komolyan beszél.

– mondta az esetről Melinda, aki úgy gondolja, az egész időpazarlás mindenki részéről, maga az eset pedig értelmetlen és nevetséges.

A törvény szerint ilyen esetben a maximálisan kiszabható büntetés 500 dollár lehet, ami a 93 napot meghaladó késésekre vonatkozik. Arra a felvetésre, hogy miért kerülhették el a felszólítások, melyeket a könyvtár küldött, hogy vigye vissza a könyveket azt mondta, az elmúlt időszakban folyamatosan változtatta a lakóhelyét, hogy kiszabaduljon egy bántalmazó kapcsolatból.

A nő ügyét csütörtökön tárgyalja a bíróság.

 

Kiemelt kép: Youtbe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik