Élet-Stílus

Így járhatsz, ha túl sokat titkolózol! (x)

A titok veszélyeket rejthet: akik túlzottan elzárják gondolataikat és érzéseiket mások elől, sokkal könnyebben megbetegedhetnek.

Ilyen a titkolózó ember

Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb titkai, olyan dolgok az életében, amikről nem szívesen beszél, vagy nem akar nagydobra verni. Az apróbb titkokat diszkréten kell kezelni, hogy magunkat, vagy másokat ne hozzunk kellemetlen helyzetbe. Ám az nem jó, ha túlzottan elzárjuk magunkat, ha túl sok olyan titkunk van, amelyet elnyomunk, amelyek belül nyomasztanak bennünket. Azok, akik nehezen osztják meg a titkaikat, hajlamosabbak lesznek a stresszre, alacsonyabb az önbecsülésük, gyakran fáj a fejük és a hátuk, könnyebben megbetegednek, és akár szívproblémáik is lehetnek.

Miért betegítenek meg a titkaink?

A titok olyan, mint a hazugság: ha el akarunk valamit titkolni, az ugyanazokat a fiziológiai változásokat indítja el, mintha hazudnánk. Ha folyamatosan titkolózunk, túlterheljük a szervezetünket: ilyenkor fokozódik a szívritmusunk, emelkedik a várnyomásunk és a vércukorszintünk. A titkolózás olyan, mintha folyamatosan küzdenénk valamivel, ami hosszú távon kimeríti a szervezetünket. Ha tartós feszültségben élünk, mert nagyobb teher hárul ránk, mint amit el tudunk viselni, ha megoldatlan problémák nyomasztanak, számolnunk kell azzal, hogy a feszültség idővel testi bajokat okozhat. A problémáinkról beszélni kell, vagy meg kell találnunk a módot a feloldásukra. Kezdetben csak azt vesszük észre, hogy fáj a gyomrunk, szorít a mellkasunk vagy fáj a fejünk. Ezek olyan intő jelek lehetnek, amelyeket mindenképpen érdemes komolyan venni. Kialakulhatnak alvászavarok, hiszen a meg nem oldott, eltitkolt problémáink az éjszaka folyamán tovább gyötörhetnek. Az álmatlanságban szenvedők pedig nemcsak a munkahelyükön teljesítenek rosszabbul, hanem fásultabbakká válhatnak, és gyengébb lesz az immunrendszerük, figyelmetlenebbek lesznek, ezért könnyebben okozhatnak baleseteket is.

Segíthetnek a gyógynövények

Ezért ezen az állapoton mindenképpen érdemes változtatni. A különböző altatók és nyugtatók használata átmenetileg jó szolgálatot tehet, ám hosszú távon függőséget is okozhatnak. A problémáinkat érdemes kibeszélni magunkból: még ha ez nem is nyújt egyből megoldást, megkönnyebbülhetünk tőle. Segíthet gyógynövényes gyógyszer is: a Sedacur forte a valeriána, a komló és a citromfű kivonatának kombinációját tartalmazza, és a szintetikus altatókkal ellentétben nem okoz függőséget és hozzászokni sem lehet. Éjjel altat, nappal pedig oldja a feszültséget, de nem leszünk álmosak tőle, és a figyelemzavartól sem kell tartani, illetve az autóvezetést sem befolyásolja hátrányosan.

Vény nélkül kapható gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik