Élet-Stílus

Nem hitt a szemének az anyuka, mikor kiderült, hogy hová tűnt majdnem félmillió a számlájáról

A bankban derült ki, hogy elég elég nagy össze lett elköltve a kártyájáról – írja az Asia One.

Kínában, Csiangszuban történt az a bizarr eset, amely során egy anyuka kvázi véletlen tudta meg, hogy 9000 yuant, vagyis átszámítva 375 ezer forintnyi összeget emeltek le a számlájáról. Az tolvaj nem más volt, mint a saját 10 éves kisfia. A fiú egy Ázsiában népszerű telefonos játékkal, King of Glory-val szokott rengeteget játszani. Az anyukának, akit a híradások csak Wang asszonynak (nem ez a valódi neve) hívnak, akkor tűnt fel a dolog, amikor egy helyi bankban pénzügyeket intézett. A kikért számlakivonaton rengeteg tudtán kívül indított tételt talált, ezek voltak a fiú költései.

A King of Glory-ban a 10 éves gyerek nem kevesebb, mint 9 ezer yuant költött, ami elég sok péznek számít, pláne, hogy egy telefonos játékról beszélünk.

A kisfiú egyébként úgynevezett skineket vett a játékban, ami azt jelenti nagyjából, hogy a játék közben használt karakterek kinézetet változtatta velük. Mint később kiderült: a kisfiú a játékot az édesanyja WeChat fiókjával kapcsolta össze, így költött október 11 és október 24 között majdnem 400 ezer forintnyi yuant.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik