Élet-Stílus

„Fordulj jobbra, te seggfej”: trágár stílusban anyázza a sofőrt a megbolondult GPS

A tulajdonos nem érti a helyzetet.

A brit Tracy Dockerill igencsak meglepődött, amikor fél évvel ezelőtt GPS-készüléke egyszer csak azt mondta neki menet közben:

Fordulj jobbra, te seggfej!

Az 53 éves buckinghamshire-i nő először azt hitte, hallucinál. Az ő kütyüje női hangon szokott szólni hozzá, ez pedig egy trágár férfi orgánuma volt.

De hogy mindez nem csupán képzelődés, akkor bizonyosodott be, amikor Dockerill odaért a beírt lakcím elé. A készülék ugyanis ezt mondta (ismét pasihangon):

Megérkeztél az úticélhoz, faszkalap!

A Mirror brit bulvárlap cikke szerint fél éve így működik a GPS; a brit nő állítja, ez a kütyü bosszúja azért, amiért ő eleinte beszólogatott neki, ha nem jó helyre vitte.

A TomTom illetékese úgy véli, hogy az előző tulaj megtréfálhatta Dockerillt: a készülék ugyanis lehetővé teszi, hogy saját hangunkon mondjunk fel rá utasításokat. A nő azonban cáfol: egyrészt nem tartja valószínűnek, hogy lánytestvére, akitől ajándékba kapta, ezzel szórakozott volna, másrészt nem mindig a káromkodó férfihang hallható a gépből, hanem a nő kezd beszélni, majd a legváratlanabb pillanatokban szólal meg a trágár fickó.

 

Kiemelt fotó: iStock (illusztráió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik