Élet-Stílus

Termesztett egy több mint 400 kilós tököt, hogy utána ezt csinálja vele

Ahelyett, hogy egy hatalmas töklámpást, vagy egy óriási tököt csinált volna egy tennessee-i farmer a hatalmas tökéből, valami egészen furcsára használta fel – írta a CNN.

Justin Ownbynak egy rég dédelgetett álma volt, hogy termesszen egy 450 kilós tököt, az elmúlt négy évben komolyan rá is hajtott. Idén ehhez minden korábbinál nagyobb esélye volt, mert kapott egy magot a tavalyi tennessee-i rekorder tökből, ami 770 kilós volt.

Májusban ültette el a magot Ownby, és gondját viselte, minden nap locsolta, letakarta, ha nagyon sütött a nap, a bogarak távoltartásáért is mindent megtett – mesélte a felesége, Christin.

Amikor végül elérte a végleges méretét, egy utánfutóra rakta a szomszédja segítségével, hogy elvigyék megmérni, hány kiló is lett.

413 kilogramm.

Ami bőven a legtöbb, ami eddig sikerült a farmernek, az előző rekordja mindössze egy 100 kilós volt.

Ownby kiürítette a tökből a magokat, majd úgy döntött, a gyerekeikkel szórakozik kicsit.

Belerakta a földjükön fekvő tóba, beleült, majd elkezdett evezni. Egy ponton meg is próbált felállni benne, ami végül sikerült is, csak aztán elmerült a tóban.

In case you were wondering what we did with that giant pumpkin…. The second video is a must watch!

Közzétette: Christin Ownby – 2019. október 21., hétfő

A tökkel egyébként a helyi vásáron a második helyezést érték volna el, csak arra az időpontra már egy családi vakációt tervezett a család. Talán majd jövőre, a férfi ugyanis nem adja fel, hogy elérje a 450 kilós álomhatárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik