Élet-Stílus

Visszajárnak a tolvajok, pedig csak összetévesztik a lopott cuccot valami mással

Nem minden az, aminek látszik.

Dale Weed New York-i farmján ipari kendert kezdett el termeszteni, de arra nem gondolt, hogy igen nagy lesz rá a kereslet a tolvajok körében is – írta az ABC 7 Chicago.

Weed azt sejti emögött, hogy marihuánának gondolják a farmján található kendert, mert ugyanúgy néz ki, és a szaga is hasonló. De a kannabisszal szemben nagyon kevés THC van benne, nem lehet tőle beszívni, helyette élelmiszerekhez, ruhákhoz használják fel.

20 tővel kezdődött, aztán 100 lett belőle. Eleinte csak egyszer egy héten, de ma már mindennapos. Nekik ez teljesen értéktelen. Egy egész telefonoszlopnyit elszívhatnak belőle, akkor sem lesz hatása

– mesélte Weed, akinek viszont nagy kárt okoznak a tolvajok, több tízezer dollárra tehetőt. És nem ő az egyetlen helyi farmer, aki ugyanezt tapasztalja. Azért is szólalt most fel, hogy a tolvajok térjenek észhez, semmi értelme a növényéből lopni.

A rendőrség Weed földje körül fokozottan jelen van, és ő is őrködik ott éjszakánként. Eddig két embert tartóztattak le Weed kenderének ellopásával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik