Élet-Stílus

Egy dugulást okozó holttest miatt 55 millió liter szennyvíz ömlött Mexikóból Kaliforniába

A test egy szivattyúállomáson zárta el a beömlőnyílást.

Majdnem 55 millió liternyi szennyvíz ömlött át a mexikói Tijuana városából az Egyesült Államokba, egy holttest miatt – jelentette az amerikai sajtó. A test ugyanis elzárt egy beömlőnyílást a mexikói határváros egyik szivattyúállomásán, ami dugulást okozott.

A holttestet vasárnap fedezték fel takarítók a mexikói állomáson. A beszámolók szerint a test fennakadt egy beömlőnyíláson, majd egyre több és több hulladék akadt fent rajta, ami végül teljesen elzárta a nyílást. Emiatt 14 497 873 gallon (54 880 419 liter) kezelt és kezeletlen szennyvíz ömlött a határ túloldalán található kaliforniai Tijuana River Valley területére – közölték az amerikai hatóságok.

A holttestet hétfőn távolították el, miután a rendőrség elvégezte a helyszínen a szükséges vizsgálatokat. A mexikói vízügyi hatóság munkatársai közben egy ideiglenes gátat építettek ki, hogy megakadályozzák a szennyvíz átfolyását a határ túloldalára.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a holttest hogyan került a szivattyúállomásra, és azt sem, hogy a mexikói hatóságok bűncselekményként, vagy balesetként kezelik az esetet.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik