Élet-Stílus

Arra kérik az orvosok a nőket, ne nyomjanak fogkrémet a vaginájukba

Súlyos fertőzéseket okozhat a fogkrémezés.

Világszerte egyre több olyan nő megy orvoshoz olyan panaszokkal, amit a vaginájukba nyomott fogkrém okoz. Az esetek hátterében egy buta tévhit áll, ami szerint a vagina szűkebbé válik a fogkrémtől – írja a 7News ausztrál hírportál.

A vészharangot Oluwole Yusuf nigériai nőgyógyász kongatta meg, egy sajtóközleménnyel, amit hazája legnagyobb hírügynökségéhez juttatott el. A nőgyógyászok a világ minden táján egyetértettek kollégájukkal.

A fogkrém túl durva és maró hatású egy olyan érzékeny testrész számára, mint a vagina. A használatával elpusztulnak azok az organizmusok, amik a fertőzésektől védik a női nemi szervet. Ha vagina védelmi rendszere leáll, olyan fertőzések juthatnak be a szervezetbe, melyek tönkretehetik a petevezetéket, ellehetetlenítve így a teherbe esést – magyarázza Yusuf.

Vanessa Mackay, a brit nőgyógyászok szervezetének szóvivője elmondta, hogy a városi legenda, ami szerint a fogkrém szűkíti a vaginát Nagy Britanniában is rengeteg gondot okoz. Nigériai kollégája közleményét annyival egészítette ki, hogy a fertőzéseken kívül nagy veszélyt jelenthetnek a vaginára azok az apró szemcsék is, amit a gyártók azért kevernek bele bizonyos fogkrémekbe, hogy azok lecsiszolják a fogakat.

Mackay és Yusuf is azt ajánlják a vaginájukkal elégedetlen nőknek, hogy fogkrémezés helyett próbálkozzanak inkább intimtornával, vagy ha az nem segít, forduljanak orvoshoz.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik