Élet-Stílus

Ez most egy madár, vagy egy ember jelmezben?

Létezik ekkora madár? Ez a kérdés tartja lázban a legnagyobb közösségi portálok, így a Facebook, a Twitter, illetve a Reddit felhasználóit néhány fotó miatt, amik egy zavarba ejtően nagy hárpiát ábrázolnak. Sokan komolyan azt gondolják, nem is egy igazi madár látható a képeken, hanem egy ember jelmezben – írja a The Rainforest Site blog.

A hárpia a világ második legnagyobb termetű sasfaja, magasság meghaladhatja az egy métert, szárnyfesztávja pedig két méternél is hosszabb lehet. Óriási méreteihez képest meglepően gyors, és kiválóan manőverez a dél-amerikai esőerdők fái között, ahol majmokra, lajhárokra, illetve kisebb testű emlősökre és madarakra vadászik.

🔥 the Harpy Eagle from r/NatureIsFuckingLit

A hárpia fején a tollazat jellegzetes, parabolaantennára emlékeztető formájú. A madár így a visszaverődő hangok alapján, könnyebben be tudja mérni a prédáját. A közösségi portálokon terjedő fotók némelyikén a hárpia szemből látható, ezeken a kerekded feje valóban hasonlít egy jelmezes emberre, ám ez csak a látszat. Ilyen madarak tényleg léteznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik