Élet-Stílus

Rám hagyta a lakása befizetetlen számláit

A szélhámos pasik kamuszerelemmel csalják ki a pénzt a nőkből, olvasónk belefutott egy ilyen pasasba egy társkeresőn. Az ilyen helyzettel szemben csak a megelőzés az egyetlen lehetőség, mert úgy tudnak manipulálni, hogy a nők általában maguktól, boldogan segítik ki a szélhámosokat anyagilag. Ha neked is van ilyen történeted, ha átvertek és leszedtek rólad egy kisebb vagyont, ha pereskedni is kezdtél, de nem igazán vagy elégedett ezzel sem, akkor várjuk a leveled az igyjartam@24.hu email címre.

Egy netes társkeresőn keresgettem korban hozzám illő, karakteres férfit. Izgatottan mentem az első randira, de nem tett rám nagy hatást. Majdnem egy hónapig nem is beszéltünk, aztán véletlenül egy kisvárosi nyári fesztiválon ragadtam, nem tudtam hazamenni. Felhívtam őt, mert minden más ismerősöm nemet mondott, ő azonban ráért. Azt mondta szó szerint: érted a világ végére is elmennék. A segítségért cserébe igazi randit kért, a következő találkozónk már a lakásában volt. Kétlaki életet élek, Ausztriában dolgozom, ő elfogadta, hogy csak pár hetet tudok itthon lenni. Három hónapig jól működtünk a távkapcsolatban, fesztiválokra is jártunk, majd az ismerőseim elkezdtek félteni ettől a férfitől. Igazuk lett. Elutazott Németországba munkát vállalni úgy, hogy a lakása befizetetlen számláit rám hagyta. Okosabb voltam és nem adtam meg a számlaszámomat, hogy pénzt utaljon rá, ez volt a szövege, utólag ugyanis kiderült, hogy egy hímringyóval hozott össze a sors, aki idősödő nőknek eljátssza a szerelmet. Kiderült, hogy 15 éve állandó barátnője van, aki mindenről tud ráadásul. 58 éves vagyok és nagyon megviselt. Átgázolt a szívemen.

Az olvasói levelet Kinga küldte nekünk, álnéven jelentetjük meg az ő levelét is, eltorzítva a dátumokat, hogy ne ismerjék fel a személyét.

Mit lehet tenni?

Sajnos az internetes társkeresőkön elég nagy eséllyel szaladhatunk bele egy szélhámosba, aki az érzelmeken átgázolva csak a pénzre utazik. Olvasónk ilyen férfival találkozhatott, akinek a tetejébe 15 éve társa van, aki mindenről tud. Minden nőügyről, minden átverésről. Az átverés lényege, hogy olyan nőkkel kezdenek ki, akiket érzelmileg kihasználhatnak, tehát magányosakat, elváltakat, akik nagyon vágyják a szeretetet. Ők nem hiszékenyek vagy naivak, egyszerűen hisznek a csodákban, a szerelemben és a lehengerlő férfi udvarlása minden vészjelzést elnyom az agyban.

Pénzt általában nem kérnek ténylegesen, hanem manipulációval elérik, hogy a nő maga ajánlja fel önként és segítve, hiszen a imádott férfiért mindent megtenne, kihúzza a szarból, ha szükséges. Itt kezdődik a lavina, és utána jön a többi gond, eltünedezik, belezavarodhat a hazugságaiba, kitalált családtagokra hivatkozik, akiket sosem mutat be, mert nem is léteznek. Aki ilyen jeleket tapasztal, jobb, ha észnél van és tudatosítja magában: lehet, hogy szélhámossal van dolga. Vannak, akik nagyon pórul járnak egy ilyennel, és hiába jelentik fel, az érzelmeket, amiket adtak, nem tudják visszaszerezni. Az ilyen helyzetek elkerülésére a körültekintőbb társkeresés ajánlott, csak megelőzni lehet az ilyen élethelyzeteket.

Amit tehetünk magunkért a társkeresőn:

  • haladjunk lassan az ismerkedéssel, ne engedjük be azonnal a lakásunkba, autónkba!
  • hónapokkal később se adjunk kölcsön pénzt, akkor se, ha nagyon előadja az ártatlant, hogy ő nem fogadna el tőlünk sohasem pénzt!
  • igyekezzünk minél több információt megtudni róla, minél több emberrel találkozzunk a környezetéből, mielőtt elköteleződnénk!
  • kezeljük gyanúsan, ha kevés ismerőse van Facebookon, lehet, hogy álprofilt használ!

Olvasónk okosan nem adta meg a bankszámlaszámát és idejében megszabadult a férfitól, aki átverte, bár feltételezem, hogy a lakáshoz tartozó számlákat végül olvasónk fizette ki. A történetből csak tanulni lehet, az önsajnálat nem vezet sehova, az ilyen emberekkel szemben egy idősebb, magányos nő védtelen lehet. A megelőzés a legfontosabb, ezzel megtarthatjuk az évek alatt elért egzisztenciánkat, a korábbi válások után megmaradt családi vagyont, értékeinket.

Minél több ideig járunk és nem költözünk össze azonnal, annál biztosabb, hogy előbb vagy utóbb rajtakapjuk a hazugságokon. Az is feltűnő lehet, ha ritkán ér rá, és ha ott is van, akkor is a telefonját bújja: a többi nővel való kapcsolat fenntartása időigényes, és bár lehet, hogy a munkára vagy a családra fogja, de erre igen kevés az esély. Természetesen nem minden férfi ilyen, és a társkeresőkön is akadnak rendes, szeretetre méltó férfiak, akik szintén szerelemre vágynak. Nem szabad feladni a reményt, hogy találunk még társat, de nem árt az óvatosság.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik