Élet-Stílus

Az állatklinikán kezdte el agyonverni lánya beteg kutyáját, mert sokallta a kezelési költséget

A kínai férfi a földhöz vágta, majd rugdosni kezdte az ebet, miközben lánya kétségbeesve védelmezte az állatot. Az esetet egy biztonsági kamera rögzítette.

Lánya szeme láttára akarta agyonverni a gyerek kutyáját egy kínai férfi az Anhui tarománybeli Fuyang város egyik állatklinikáján, mert nem akarta kifizetni a szívproblémák miatt kezelt állat orvosi költségeit – jelentette a helyi sajtó. Az eset még október másodikán történt, de az esetről csak most számolt be a média, miután a verésről készült biztonsági kamerás felvétel terjedni kezdett a közösségi oldalakon.

A kutyát kezelő orvos elmondása szerint az ebet négy napon át kezelték a szíve miatt, ami 500 és 600 jüan (21 ezer és 25 ezer forint) közötti költséggel járt. Látva, hogy a kutya milyen kritikus állapotban van, az állatorvos közölte az apukával, hogy nem kell fizetnie, ha az eb nem éli túl a kezelést.

A kutyus állapota azonban javulni kezdett, és az apukával közölték, hogy a kezelés folytatása 300 jüanba (12 ezer forint) fog kerülni, de ő inkább el akarta vinni magával az ebet. Ekkor közölték vele, hogy csak akkor viheti el, ha kiegyenlítette a számlát. A férfi ekkor dühbe gurult, közölte, hogy nem hajlandó fizetni. Majd kijelentette:

Ha a kutya meghal, akkor nem kell fizetnem, igaz?

És azzal a lendülettel kikapta a kutyát az orvos kezéből, és teljes erőből a földhöz vágta, majd rugdosni kezdte az állatot, és többször a fejére taposott. Mindezt lánya szeme láttára, aki kettőjük közé állva kétségbeesve kezdte el védeni a kutyáját.

Fotó: orientaldaily

Az állatorvos közölte, hogy az eb szerencsére túlélte az esetet, és stabil állapotban van. A beszámolók szerint a férfi lánya könyörgésére vette a gyereknek a kutyát, de nem akart sok pénzt fizetni, ezért olcsón vásárolt egyet. Az később derült ki, hogy az eb egészségügyi problémáktól szenved.

A klinikán megvert kutya stabil állapotban lábadozik. Fotó: PearVideo

Az eset hatalmas felháborodás váltott ki a kínai közösségi oldalakon, ahol sokan támadták a férfit tette miatt.

Kiemelt kép: orientaldaily

Ajánlott videó

Olvasói sztorik