Élet-Stílus

Pánikot okozott egy férfi a Joker vetítésén, egy New York-i moziban

Sokan megrémültek, amikor egy fiatal férfi üdvrivalgásba kezdett, valahányszor megöltek valakit a vásznon.

Többen megrémültek, mások iszonyú dühösek lettek a Joker című film vetítésén a New York-i Times Square egyik mozijában – írja az ABC.

A mozilátogatókban már az feszültséget keltett, hogy szigorú biztonsági ellenőrzésen kellett átesniük, mielőtt beülhettek volna terembe. Odabent aztán, a vetítés alatt, egy fiatal férfi minden egyes alkalommal őrült tapsolásba és üdvrivalgásba kezdett, valahányszor gyilkosság történt a vásznon. Azokat, akik megpróbálták csendre inteni, a botrányosan viselkedő férfi leköpte.

Nathanael Hood, egy szemtanú az ABC-nek elmondta, hogy a fiatal férfit végül a biztonságiak kivezették a teremből. A férfit, akit rengeteg rendőr vett körbe, még akkor is kérdezgették, amikor a többi néző a film után elhagyta a mozit.

Egy másik szemtanú, Etai Benson azt mondta, hogy a hangoskodó férfi, aki mellette ült, alkoholt csempészett be a moziba, amivel aztán felöntötte az üdítőjét. Benson szerint valószínűleg egy ártalmatlan részegről van csak szó, sokan mégis megijedtek tőle.

Hét éve, 2012. júliusában egy fegyveres férfi tizenkét embert ölt meg egy coloradói moziban, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman film vetítésén. Bár a Joker rendezője, Todd Phillips azt nyilatkozta, reméli, hogy a filmje hozzájárul majd a fegyverekről, az erőszakról, és a mentálisan sérült emberek kezeléséről szóló értelmes vitához, többen attól tartanak, hogy a Joker valójában erőszakra inspirálhat.

A Jokert a szokásosnál jóval szigorúbb biztonsági intézkedések mellett vetítik az Egyesült Államokban. A mozilátogatókat átkutatják, és senki sem ülhet be jelmezben, vagy maszkban a filmre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik